Als dit bericht niet goed wordt weergegeven, klik hier.

De impact van vzw's verhogen
door de inzet van technologie
Nieuws - April 2019

In deze editie van april, voor een keertje geen nieuwe aanbiedingen maar wel een aantal wijzigingen in bestaande aanbiedingen zoals Office 2019. En wat dacht u van onze tips om met Flixbus klimaatvriendelijker te reizen of hoe u in projectbeheer de vier meest gemaakte fouten kan vermijden. Trouwens, misschien kent u het profiel dat we zoeken om ons team te versterken en de verenigingen nog beter van dienst te zijn? 

Maar eerst toch even uitroepen : Lang leve de lente!

Update
Microsoft Office 2019

Voor organisaties die niet klaar zijn om over te stappen naar de cloud, is Office 2019 de laatste nieuwe lokale (on-premises) versie.

Wat is er nieuw in Office 2019 ?

Microsoft heeft de nieuwigheden in 2019 en de verschillen met 0365 hier netjes en duidelijk op een rijtje gezet. 

>> Alle Office opties in de catalogus

Let op! Office 2019 Download- en Installatiemethode is veranderd. Het vraagt wat aandacht. Kijk hier voor meer uitleg helaas voorlopig enkel in het engels.

Adobe

De toegang tot Adobe-producten voor organisaties die in aanmerking komen is aangepast.

  • Alleen organisaties met een jaarlijks budget van $ 2,5 miljoen of minder (€ 2,2 miljoen) kunnen de lokale (on-premise) versie van Acrobat Pro 2017 (Win & Mac) aanvragen.
  • Photoshop Elements & Premiere Elements-bundel (PEPE) en Adobe Cloud blijft toegankelijk voor alle budgetten
>> Volledig Adobe aanbod voor nonprofits
Airbnb

We hebben u eerder al over sociale ervaringen van Airbnb verteld. 
Deze organisatie biedt toeristen een unieke manier om hun bestemming te ontdekken en tegelijkertijd een goed doel te ondersteunen.

>> Hier vindt u een nieuwe pagina die hun concept beschrijft  (enkel in het engels)
>> Meer uitleg over Airbnb op de SOCIALware site


Hardware

Goed nieuws! 
De IBM Buy Tech-catalogus is aangevuld. Opgeknapte 15-inch MacBooks zijn nu beschikbaar.

Bij het afrekenen zal SOCIALware 3% administratiekosten in rekening brengen bovenop de prijs aangegeven op elke specifieke productfiche. Toch blijven het interessante prijzen voor de non-profits voor deze zo goed als nieuwe producten.

>> Het volledige aanbod van IBM Buy-Tech in de catalogus


Vacature
Nieuwe collega gezocht om ons team te versterken!

We zijn op zoek naar nieuw talent om de nonprofits mee te helpen geschikte technologieën aan te schaffen. Een technisch-administratieve positie is open.

Misschien ken jij de persoon waar we naar op zoek zijn!

>> Lees het profiel van onze ideale kandidaat


Tips
De 4 meest voorkomende fouten in projectbeheer

Werken in de non-profitsector brengt dezelfde problemen met zich mee als andere sectoren op het gebied van projectmanagement.

Projecten moeten op tijd, binnen het budget en met succes worden voltooid. Dit betekent dat NPO's onderhevig zijn aan dezelfde valkuilen als for-profitbedrijven wanneer zij deze belangrijke projecten organiseren.

Laten we eens kijken naar vier grote fouten gemaakt door non-profitorganisaties in hun projectbeheer. Van start tot finish, op tijd en binnen het budget.

>> Lees het volledige artikelKlimaatvriendelijker reizen ?

Hoe reist u nu het best wanneer u rekening wil houden met de impact op het klimaat? 
Voor reizen binnen Europa kan u vaak kiezen uit verschillende vervoermiddelen. Milieu Centraal heeft de impact op het klimaat op een rij gezet (startend met de minst slechte keuze):

  1. internationale (hogesnelheids)trein of touringcar
  2. auto met 2 of meer personen
  3. vliegtuig, of auto waarin je alleen zit

Zijn wij blij dat wij Flixbus als partner hebben!

Als non-profitorganisatie krijg je bij SOCIALware korting op bustickets en charterbusverhuur via FlixBus. Dat betekent besparen op professionele en persoonlijke transportkosten voor de werknemers, vrijwilligers en leden van uw organisatie.

>> Flixbus in de catalogus


SOCIALware! men zegge het voort...

Vind jij ook dat iedere non-profitorganisatie in België zou moeten weten wat SOCIALware te bieden heeft zodat ook zij kunnen besparen op hun IT uitgaven?

Ben je een federatie, groepering van nonprofits of heb je gewoon een groot netwerk van non-profitorganisaties? En zie je de mogelijkheid om ze over SOCIALware te informeren?

Stuur dan een mail naar partners@socialware.be. Wij hebben verschillende opties om jullie netwerk te informeren van teksten voor de website tot live presentaties...

Samen kunnen we zoveel mogelijk non-profit organisaties bewust maken van de mogelijkheden!
Onze nieuwsbrief ontvangen
Schrijf je hier in als je nog niet geabonneerd bent op deze nieuwsbrief. 
Aarzel ook niet om het door te sturen aan iemand die op de hoogte wil worden gehouden van de nieuwste aanbiedingen of tips voor verenigingen.

   Inschrijven voor de nieuwsbrief

 FacebookTwitter Google
 

U krijgt deze informatie omdat u zich heeft geregistreerd op www.socialware.be
De vzw SOCIALware heeft als doel de verenigingen te helpen om hun sociale impact te verhogen dankzij technologie door ze een betaalbare toegang te geven tot software, hardware, IT hulpmiddelen en opleidingen.